İşletmeci Fatih Özkozanoğlu “Çok değerli kıymetli misafirlerimiz açılış programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şuşa kafe sadece bir kafe olmaktan öte yıllarca Ermeni zulmü altında kalan kardeş Azerbaycan’ın büyük bir zaferle Ermenilerin elinden kurtardığı bölgenin adıdır. Bu anlamda bizi onura kavuşturması nedeniyle işletmemize milli ve manevi duygulardan esinlenerek işletmemize Şuşa ismini koymuş bulunmaktayız. Azerbaycanlı kardeşlerimize selam olsun. Hepinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İşletme ortaklarından, Kelebek Gurme ve Peynir Dünyası sahibi Mehmet Gelebek “Sayın emniyet müdürüm, sayın bölük komutanım, oda başkanlarım, belediye başkan yardımcılarım, ilçe başkanlarım, tüm misafirler, muhtarlarım, oda başkanım hepiniz hoş geldiniz Sefa verdiniz. Bizi bu mutlu gününüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Şuşa’nın ne anlama geldiğine dair konuşma yapan Eğitimci Okan Arık “Şuşa isimli bir kafenin açılışında olmanın vermiş olduğu kıvançla aranızdayım. Fatih ve Mehmet kardeşlerim hocam ismini Şuşa koyduk. Şuşa’yla ilgili bir konuşma yapar mısınız dediler. Hayhay dedik. Çünkü Şuşa gerçekten Türk dünyasında çok önemli bir yere sahip. Biliyorsunuz ki Ermenistan 1992’de Dağlık Karabağ ve Karabağ bölgesini işgal etti Azerbaycan bölgesinin yüzde yirmisini oluşturan bu Karabağ bölgesi yirmi sekiz yıl işgal altında kaldı. Tabii Türk dünyası için burası bir yaraydı Dünyada üç yüz elli milyon Türk var. Türk coğrafyasında esir Türkler var. Çocukluğumuzda ilkokula, ortaokula giderken dünyada bir Avrupa Birliği, bir Amerika Birliği, bir Rusya Birliği, bir Arap Birliği varken, niye bir Türk birliği yok diye, çocukluğumuzda çok düşünürdük, çok tartışırdık. Şuşa o dönemlerde tam çocukluğumuzun, gençliğimizin o dönemlerinde işgal edilmiştir. Karabağ bölgesinde yirmi bin Azerbaycan Türkü kardeşimizi öldürdüler bir buçuk milyon Azerbaycan Türkü, göçmen olmak zorunda kaldı. Bölgenin tamamıyla Ermenistan’ın bir bölgesi haline, kanton bölge haline getirdiler. Bölgedeki bütün Müslüman Türk varlığını tahrip ettiler. Türk’e ait ne varsa yıkmaya çalıştılar. Tabii biz bunlara yabancı değiliz. Bundan yüz yıl önce bunu Türkiye’de de, Kozan’da da yapmaya çalıştılar. Adana’da da Maraş’ta da yapmaya çalıştılar. Şuşa yıllar sonra Azerbaycan topraklarına katıldı. 2023 yılında kültür başkenti ilan edildi” dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından açılış gerçekleştirildi. Açılışa Kozan Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, stk temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. İşletme ortakları Fatih Özkozanoğlu ve Mehmet Gelebek açılışa gelen davetlilerle yakından ilgilendiler. Kozan halkını Şuşa Tantuni ve Şuşa Brunch Cafe’ye beklediklerini dile getirdiler. Şuşa’da enfes tantunin tadına bakabilir, kahvaltı yapabilirsiniz.KOZAN SON DAKİKA ve RADYOSİS olarak başarılar dileriz,hayırlı olsun inşallah…