Kozan’da 400 Dekarlık Mera Alanında İlk Çıkışlar İncelendi
Kozan ilçemize bağlı Hamam ve Tepecikören mahallelerinde, 28 Kasım 2025 tarihinde ekimi gerçekleştirilen yaklaşık 400 dekarlık mera alanında incelemelerde bulunuldu.
Çayır Mera Yem Bitkileri Şube Müdürü Harun Doğru ile Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Karataş’ın katılımıyla yapılan saha çalışmasında, ekimi yapılan alanlardaki ilk filizlenme ve çimlenmeler yerinde değerlendirildi.
Gerçekleştirilen incelemelerde, mera alanlarında çıkışların genel olarak iyi durumda olduğu, yürütülen ıslah çalışmalarının sahada olumlu sonuçlar verdiği gözlemlendi. Verimliliği artırmaya yönelik bu çalışmaların, hayvancılıkla uğraşan üreticiler için önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Yetkililer, çayır ve mera ıslahı çalışmalarının hayvancılığın sürdürülebilirliği, kaliteli kaba yem temini ve doğal kaynakların korunması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, benzer çalışmaların ilçede kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.