KOZAN BELEDİYESİ’NDEN AŞURE İKRAMI: BİRLİK VE BERABERLİK SOFRALARDA BULUŞTU
Adana’nın Kozan ilçesinde, Muharrem ayının manevi atmosferi içerisinde aşure geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Kozan Belediyesi tarafından hazırlanan aşureler, cuma namazı sonrası vatandaşlara ikram edildi.
Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin simgesi olan aşure geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Belediyeye bağlı Aşevi’nde özenle hazırlanan aşureler; Hoşkadem Camii, Zafer Camii, Ayşe Fatma Camii, Kızılyazı Camii, Yusuf Baysal Camii ve Ramazanoğlu Camii’nde vatandaşlara dağıtıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen ikram, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Başkan Mustafa Atlı yaptığı açıklamada, “Paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin simgesi olan aşure geleneğimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Kozan Belediyemize bağlı Aşevi’mizde özenle hazırlanan aşureleri hemşehrilerimize ikram ettik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim, sofralarımızı bereketli eylesin” ifadelerini kullandı.
Kozan Belediyesi, sosyal dayanışma ve kültürel değerlerin yaşatılması adına geleneksel etkinliklerini sürdürürken, aşure ikramıyla da birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.