Kozan’da Korkutan Yangın: 600 Saman Balyası ve Römork Küle Döndü
Adana’nın Kozan ilçesinde bir bahçede çıkan yangın paniğe neden oldu. Kışlık hayvan yemi için hazırlanan yaklaşık 600 saman balyası ile bir römork, alevlere teslim olarak kullanılamaz hale geldi.
Yangın, Çanaklı Mahallesi Gazi Ramazan Sokak’ta, Akif Erdinç’e ait bahçede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bahçede depolanan saman balyalarının bulunduğu bölümde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kısa sürede büyüyen alevleri fark eden mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 3 itfaiye aracı ve çok sayıda personelle müdahale edilirken, çevredeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi.
Evlerin Yanması Son Anda Önlenmiş Oldu
Alevlerin yakındaki evlere sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcadı. Kozan Belediyesi’ne ait iş makineleri de yangın bölgesine gönderildi. İş makineleriyle saman balyaları birbirinden ayrılarak dağıtılırken, itfaiye ekipleri yanan bölgelere tazyikli suyla müdahale etti.
Ekiplerin çalışması sayesinde saman balyalarının bir bölümü kurtarılırken, yaklaşık 600 saman balyası ile bahçede bulunan bir römork tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede uzun süre soğutma çalışması gerçekleştirildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.