DOLAR
27,1182
EURO
28,9444
ALTIN
1.674,58
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Açık
36°C
Adana
36°C
Açık
Cuma Açık
36°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
SON DAKİKA
13:30 Kozan’da Orman Yangını
17:15 7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri pazar günü yapılıyor
08:32 Kozan’da Gaziler Gününün 102. Yıl Dönümü Kutlandı
19:44 BAHAR KAPIDA, KOZAN’DA KAPILARI ÇALIYOR
19:39 Sulama Göletine Giren Çocuk Boğularak Hayatını Kaybetti
10:11 Atık Suyun Dereye Akması Sonrası Şevkiye Hastalığı Endişesi Başladı
18:54 Kozan’da Trafik Kazası 2 Kişi Yaralandı
09:15 Kozan’da Korkutan Ev Yangını
19:41 Araç Dereye Uçtu 4 Yaralı
14:58 Göllerde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü
18:01 Ağaç Dalı Arabanın Üzerine Düştü
08:54 ŞAMPİYONA YAKIŞAN ÖDÜL
06:42 Kozan Baraj Köprüsünde Faciadan Dönüldü
08:08 ÖZGAN, GENÇ SPORCULARA SERTİFİKALARINI TAKDİM ETTİ
07:56 CHP Kozan İlçe Başkanı Nurcan Eroğlu Oldu
14:31 Diva Boutique,Görkemli Bir Açılışla Kapılarını Açtı
10:31 Radyo Sis Türkiye’nin En Çok Dinlenen Ulusal ve Yerel Radyolar Sıralamasında 83.Oldu
06:30 Kozan-Adana Yolu Trafik Kazası 1 Kişi Hayatını Kaybetti
14:39 Şehidimizi Binlerce Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı
10:22 Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde Bir Asker Şehit Düştü
18:17 Saimbeyli’de Ev Yangını
17:41 KOZAN’DA BİR VEFA ÖRNEĞİ: “ARİF NİHAT ASYA PARKI”
12:43 Kozan’da Otomobil Motosikletle Çarpıştı 2 Yaralı
14:48 Erkek Kuaförleri 100 TL’den Başlıyor
20:56 AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ SUNAY KARAMIK, KOZAN’DA BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU
20:10 Kozan’da silahlı kavga: 1 kişi hayatını kaybetti
19:47 Büyük Zaferin 101.Yılı Kutlandı
12:40 Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa KANDEMİR Komisyon Başkanı seçildi
09:20 Başkan Topal’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
08:32 BAŞKAN ÖZGAN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
17:00 KTO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
16:21 ÜZERİNE TOMRUK DÜŞEN VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
11:42 ÖZGAN’DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
11:28 TUFANBEYLİ’DE FECİ KAZA 3 ÖLÜ !!! 2’Sİ AĞIR,4 YARALI
11:25 MADALYA KOZAN’A GELİYOR
11:19 SOKAK VE ALAN TEMİZLİĞİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
15:25 Şahbazoğlu: “TMO 2023 Mısır Alım Fiyatı Yeniden Gözden Geçirilmeli”
12:58 BAŞKAN ÖZGAN, EKİBİYLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
12:55 ÇATIMIZ OLUŞUYOR, GES’İMİZİ KURACAĞIZ
12:50 AZRA NUR ÇETİN AVRUPA ŞAMPİYONASINI BRONZ MADALYA İLE TAMAMLADI
14:03 TÜRKELİ MAHALLESİ’NDE TOPRAK YOL KALMIYOR
14:00 Milli Sporcumuz ”Azra Nur Çetin” Yarı Finalde
19:03 Ticaret Odası Üyelerine İşbankasından Hoş Geldin Kredisi
10:47 ASMALI SOKAĞIN ÜZÜMLERİNİ HASAT ETTİK
19:23 GÜNDÜZ VAKTİ EV YANDI!
13:30 Başkan KANDEMİR Ekonomi Şurasında Ankarada
10:07 BAŞKAN ÖZGAN: “5 MİLYON’LUK YATIRIMI 83 TON DEMİR KULLANARAK KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPIYORUZ”
14:02 Mansurlu Yolunda Sona Yaklaşıldı
13:57 BAŞKAN ÖZGAN, 2023 ŞEHİR TOPLANTILARINA KATILIM SAĞLADI
09:52 YAKLAŞIK 7 BİN NOKTADAN EVSEL ATIKLAR TOPLUYORUZ
09:49 Aynı Apartman’da 4. Kez Yangın Çıktı
17:50 “BAŞIMIZDAKİ HİZMETLİ, HÜRMETLİ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ”
17:46 SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ KOZAN’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI
09:52 HASAT BAŞLADI, FİYAT BELLİ DEĞİL
16:28 Azra Nur Çetin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Yarışmayı Hak Etti
16:24 Kozan Açık Hava Tiyatrosu
15:12 YAZ OKULU MÜTHİŞ BİR FİNALLE SON BULDU
14:18 KOZAN BELEDİYESİ TARAFINDAN GELENEKSELLEŞEN AŞURE İKRAM PROGRAMI YAPILDI
08:18 ÇOCUKLARIMIZIN DİZLERİ ARTIK KANAMAYACAK
10:30 Otomobil Alev Alev Yandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adana’da kurtuluşun 100. yıl coşkusu sel olup  taştı

Adana’da kurtuluşun 100. yıl coşkusu sel olup  taştı
06.01.2022
A+
A-

Atatürk’e ilham veren, TBMM’nin ilk kez tanınmasını sağlayan ve Milli Mücadele’nin kazanılması yolunda ilk zafere imza atan Adana’da, 5 Ocak Kurtuluş Bayramı 100 etkinlikle kutlandı.

 

5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı 100. Yıl Kutlamaları’nda, Adanalıların Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyete ve vatana olan sevgisi, bağlılığı bütün ülkede bir kez daha yankı buldu.

“100. Yılda 100 Etkinlik” sloganıyla 3 Aralık 2021 tarihinde başlayan kutlamalar, 5 Ocak 2022 günü ihtişamla sürdü.Geleneksel bayrak asma ve çelenk koyma törenlerinin ardından, öğle saatlerinde, 3623 metrelik ölçüsü ile Türkiye’nin en uzun bayrağı tarihi Büyüksaat’ten Taşköprü’ye taşındı. Daha sonra kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynayan Şeyh Cemil Nardalı’nın adını taşıyan konakta geleneksel hale gelen çorba ikramı gerçekleştirildi, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anıldı.

Akşam saatlerinde Hilton’da gerçekleştirilen resepsiyonda Adana Valisi Süleyman Elban ve konukları ağırlayan Başkan Zeydan Karalar ile eşi Nuray Karalar misafirleri kapıda karşıladı, teker teker ilgilendi.

Resepsiyonun ardından Adana Büyükşehir Belediyesi önünden Uğur Mumcu Meydanı’na kadar meşaleli yürüyüş yapıldı. “Bazı borçlar ödenemez” yazılı pankart taşıyan kortej, Uğur Mumcu Meydanı’na kadar coşkuyla yürüdü.

Uğur Mumcu Meydanı’nda Gazapizm konserinde buluşan on bini aşkın Adanalı, bir yandan kurtuluşu kutladı, diğer yandan ünlü rapçiGazapizm’in şarkılarını dinledi.

Etkinliklerin tamamına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmalarının her birinde tarihi anlattı, Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitleri ve gazileri andı.

ADANA’NIN ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESİNDEKİ ÖNEMİ BÜYÜK

Şeyh Cemil Nardalı Konağı’nda yaptığı konuşmada, konağın milli mücadelede önemli yer teşkil ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk Adana’da halkı dinler ve kentin ileri gelenleriyle toplantılar yapar. Adanalılar kendisine, ‘Paşam ölmeden bu kenti terk etmeyiz. Ölürsek de öldürmeden ölmeyiz’ der. Mustafa Kemal Atatürk de Adanalıları dinler ve direnç yuvaları kurulmasını ister, silah temin edeceğini söyler. Adanalılar da milis güçler kurarak mücadeleye başlar. Fransızlarla birlikte gelen Ermeniler tehcirin intikamı almak için halka zulüm eder. O dönemde Şeyh Cemil Nardalı’nın kuvvetleri zulme karşı çıkarak, katliamların bir kısmını önler. İşkencelere rağmen milis kuvvetlerini korurlar, onları ele vermezler. Böyle ataların torunları olmaktan ötürü iftihar ediyoruz. Sonunda kentin dört bir yanındaki direnişin sonucu Kurtuluş Mücadelesi kazanılır. Adana’nın Milli Mücadele’de üç önemli rolü olmuş. İlki Mustafa Kemal Atatürk’te milli mücadeleye başlama hissi uyandıran kent olmasıdır. İkincisi Adana’da Fransızların gerilemesi ve barış istemesi sonucu, TBMM’nin resmi olarak tanınması sağlanmıştır. Üçüncü olarak da Türkiye’de işgal güçlerine karşı kazanılan ilk mücadele olması dolayısıyla Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin kazanılmasında önder olmuş Adana. Bugün elimizde olanları onlara borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Meşaleli yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda Gazapizm konserinde de halka hitap eden Başkan Zeydan Karalar, 100 yıl önce Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde halkın tek vücut olarak vatanı düşman işgalinden kurtardığını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Günümüzde de Adana mertliktir, kardeşliktir. Ayırmayız birbirimizi , paylaşırız her şeyimizi” diye konuştu.

 

 

Adana’da kurtuluşun 100. yıl coşkusu sel olup  taştı