KozanKozan HaberKozan GuncelKozanda YangınKozan Nöbetçi EczanelerKozan Şehit HaberiKozan Hava DurumuKozan Son Dakika
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Çok Bulutlu
25°C
Adana
25°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
SON DAKİKA
14:59 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’a Bölgemizdeki Don Olayıyla İlgili Bilgi Verildi
14:56 Zirai Don Üreticinin Kabusu Oldu: Osmaniye ve Adana da Destek Listesine Alınmalı
10:10 İmamoğlu’nda Terör Örgütü Üyesi Şahıs Yakalandı
10:05 Cumali Timi’den Acı Haber Geldi.
18:46 Harun Abdullah Baysal’dan Eğitime Ziyaret
13:00 Kozan’da Motosiklet Traktöre Çarptı 1 Kişi Yaralandı
18:03 Kozan’da Güvenlik Uygulamaları Uyuşturucu Taciri Yakalandı, Çok Sayıda Araç Men Edildi
17:26 Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir: Kuraklık ve Don Felaketi İlçemizi Vurdu
21:21 Kozanda Silahla Vurulan 1 Kişi Yaralandı
13:17 Kozan Canlı Hayvan Pazarı Açıldı.
14:37 Radyo Sis Ekibinden Kozan Emniyet Müdürlüğüne Polis Haftası ziyareti
11:13 Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yılı Kozan’da Törenlerle Kutlandı
18:41 MUSTAFA KANDEMİR LİMON ÜRETİCİLERİ İÇİN ANKARA’DA
16:32 Av. Ali Özkan, Silivri Cezaevinde Cumhur İttifakı Hariç Herkes Tutuklu.
14:35 KOZAN’DA YÜRÜTÜLEN HUZUR VE GÜVEN UYGULAMALARINDAN HALK MEMNUN
08:59 CEYHAN’DA KORKUDAN DEPREM
08:55 Kozanda Trafik Kazası 2 Yaralı
12:46 Sancaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Kongresi Yapıldı
18:49 KOZAN’DA CENAZEDEN DÖNEN AİLE DAĞILCAKTA KAZA YAPTI 7 YARALI
13:29 TRAFİK KAZASINDA HAYATLARINI KAYBEDEN AİLE TOPRAĞA VERİLDİ
13:06 KOZAN’DA TRAFİK KAZASINDA 5 KİŞİ ÖLDÜ 10 KİŞİ YARALANDI
08:25 Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir’den Boykot Çağrısına Tepki
09:49 Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde yollarda yaşanan trafik kazaları
13:16 Gelenek devam ediyor çocuklar mutlu oluyor
21:37 KOZAN ADANA YOLU TRAFİK KAZASI 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
16:51 Şakanın Sonu Ölüm Getirdi
00:14 Kozan’da Güven Uygulamaları
18:33 KIRAN KIRANA MÜCADELE KOZANSPOR GALİP 
19:13 KOZANSPOR’DA BAKLALI MAÇI PRİMİ EVA İNŞAAT’TAN 
09:24 Kozan’da Güven Uygulamaları
10:33 Kozan’da Hurdacıda Yangın Çıktı
14:30 Kozan’da Trafik Kazasında 2 Kişi Yaralandı
14:21 İstanbul Gümrük Fuarı Kozan’da Açıldı
14:16 Aladağ’da 10 Yaşındaki Derya Okulda Sobadan Yandı 
13:22 Kozan’da Camide Silahlı Saldırı
16:03 Yanarak Gelen Araca Yusuf Baysal Petrol Ofisi Çalışanları Müdahale Etti
17:08 Üniversite Kavşağında Kaza Anı Kameraya Yansıdı 2 Kişi Yaralandı  
14:06 Kozan’da Güven Uygulamaları
18:07 Kozanlı Genç Kazada Hayatını Kaybetti 
21:52 Kozan Tugva İlçe Temsilcisi Alparslan Oruç
18:58 Kozan Ticaret Odası’nda Gündem: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele
18:28 Ramazan Pidesi 25 TL Oldu
10:17 Kozan’da İnşaattan Kafasına Tahta Parçası Düşen İşçi Yaralandı
12:35 1. SAİMBEYLİ KAYAK ŞÖLENİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ!
16:34 Kozan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nde başkanlık seçimi gerçekleştirildi.
16:21 Göller Yaylasında Aşırı Buzlanma Meydana Geldi
16:43 İMAMOĞLU’NDA 150 BİN ADET BOŞ MAKARON ve 280 BİN ADET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
14:30 SAİMBEYLİ İÇİN ORTAK AKIL ARTIK DEVREDE
13:56 Demo
13:43 “GAZZE’Yİ CEHENNEME ÇEVİREMEYECEKSİNİZ”
13:25 BAHÇEDE ÇALIŞAN VATANDAŞ ÇAPA MAKİNESİNE AYAĞINI KAPTIRDI
12:09 Fekeli Madenci Hayatını Kaybetti
20:54 Kozan’da Trafik Kazası 3 Yaralı
10:25 KOZANSPOR KİŞİLERİN DEĞİL, ŞEHRİN TAKIMIDIR KOZANSPOR’UMUZA SAHİP ÇIKALIM
10:22 Kozan’da Güven Uygulamaları Kapsamında Şok Uygulamalar
18:43 Elektrik Çarpması Sonucu 1 Kişi Yaralandı
17:54 Kozan’da Güven Uygulamaları
13:19 BAŞKAN ATLI : ”KOZANSPOR’UN YANINDAYIM”
20:25 İmamoğlu Belediye Başkanın Bulunduğu Araca Silahlı Saldırı Düzenlendi
21:19 Kozan’da Trafik Kazası 4 Yaralı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

GÖÇ BELEDİYELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTIRIYOR

GÖÇ BELEDİYELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTIRIYOR
14.11.2021
A+
A-

Başkan Zeydan Karalar, “Birlikte yaşayacağımız göçmen vatandaşlarımızın kente entegresi ve sorunların azaltılması için ilgili tüm dinamiklerle sürekli iş birliği içinde olmalıyız.”

 

Kentsel Mekanda Göç Odaklı Dirençliliğin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Çalıştayı yapıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen, çok sayıda katılımcı ve paydaşla birlikte düzenlenen ve uluslararası kurum temsilcilerinin, akademisyenlerin, ilgili dinamiklerin, Büyükşehir bürokratlarının katıldığı, iki gün süren çalıştayda önemli ve etkili sunumlar yapıldı.

Dival Oteli’nde düzenlenen çalıştayın ikinci günkü oturumları öncesinde söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu yana rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal belediyecilik kapsamında ve toplumun, şehrin diğer sorunlarının çözümü için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

İLGİLİ BÜTÜN DİNAMİKLERLE DİYALOG ÖNEMLİ

Başkan Zeydan Karalar, “Belediye Başkanlığı yaptığımız süre içerisinde sorunlarla ilgili doğru çözümler bulmak ve hızlı hareket edebilmek için toplumun bütün kesimleriyle diyalog içinde olduk. İlgili meslek odalarımız, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla sürekli diyalog içinde, iş birliği yaptık. Böylece karşılaştığımız sorunlarla ilgili günün koşullarına uygun, hızlı çözümler üretmeye çalıştık” dedi.

GÖÇ BELEDİYELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTIRIYOR

Savaş ekonomisi, iklim krizi, coğrafik nedenler, insanların yaşam koşulları, doğup büyüdükleri yerlerde yaşama olanağını kaybeden toplulukların varlığı gibi nedenlerden dolayı dünyada nüfus değişiklikleri olduğunu ve bunun Türkiye’de de yaşandığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Savaşlar elbette göçün önemli nedenlerinden biri ama bulundukları yerlerde karınlarını doyuramayan, bir gelecek inşa etme umudu olmayan insanlar da göç ediyor, ya da göç girişiminde bulunuyor. Göç dünyamızın sorunlarından biri olmaya devam edecek.

İnsanlar göç ederken gittikleri yerlerde ekonomik açıdan güç, iklim ve coğrafya açısından da yaşanabilirlik arıyor. Adana da bu konuda cazip kentlerden birisi. Türkiye’de şehir nüfusuna oranla yüzde 10’ün üzerinde mülteci alan Adana 4. sırada. Tarihsel süreçte Türkiye çeşitli zaman dilimlerinde, çeşitli bölgelerden yoğun göç aldı. Adana da bundan nasibini aldı. Bu da sorunları artırıyor elbette. Her göç eden insan, kendi şehrinizin köyünden bile gelse, ekstra çalışma yapmanızı gerektiriyor. Göç belediye başkanlarının işini zorlaştırıyor. Bir yandan yerleşik düzendeki vatandaşlarınızın altyapı, yol, su ve diğer sorunlarıyla uğraşırken, bir yandan da göçün yarattığı istihdam, uyum, altyapı sorunlarını da üstlenmek zorunda kalıyorsunuz. Göç alan kentte sürekli artan hizmet ihtiyacı oluşuyor” diye konuştu.

BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ VE BUNUN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMELİYİZ

Özelde Adana’nın yaşadığı göç soruna değinen Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Adana bir sanayi ve tarım kenti olduğu için 1990’a kadar göç edenlere aş, iş verebildi ve onlar kendilerini Adanalı saydı. Fakat daha sonra gelenlere istenilen seviyede iş, aş verilemediği için gettolaşmalar oluşmaya başladı. İstihdam edilemeyen her birey, uyum sorununu daha derinden yaşıyor ve toplumsal anlamda olumsuz durumlar oluşabiliyor.

Aldığımız Suriyeli göçü için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Adana’da resmi olmayan rakamlara göre 400 bin Suriyeli olduğunu biliyoruz.Seyhan Belediyesindeyken yaptığımız bir araştırmanın sonucuna göre; Adana’ya gelen Suriyeli göçmenlerin yüzde 50’sinden fazlasının, savaş sona erse bile ülkelerine gitmeyecekleri ortaya çıkmıştı. Biz de Suriye’den göçle gelenlerin minimum yüzde 60’ının artık bizim vatandaşımız olduğunu, bunu kabul etmemiz gerektiğini, birlikte uyum içinde yaşamamızın elzem olduğunu söyledik. İstihdamla ve uyumla ilgili uluslararası kuruluşlarla birlikte çok sayıda proje yaptık.”

SORUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALARA BELEDİYELER DE DAHİL EDİLMELİ

Çok değişik kökenlerden insanın Adana’da barış, kardeşlik, huzur içinde yaşamasının, Adana’nın önemli bir özelliği olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Göçle gelenlere yönelik, uyum, entegrasyon konularında belediyelerimiz ve devletimiz ilk etaptan itibaren birlikte çalışabilseydi daha etkin sonuçlar alınabilirdi. Bu işin içinde belediyeler de olmalı.

KAPSAMI GENİŞLETİLEREK TOPLANTILARA DEVAM EDİLMELİ

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle tamamladı: “Adana’nın nüfusu yaklaşık 2 milyon 270 bin. Göçlerden dolayı dinamik, hareket halinde bir nüfus yapımız var. Bu nedenle yapılan işler de sürekli yenilenmek zorunda. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor.Çalıştayımızın göçün yarattığı sorunların üstesinden gelinebilmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bununla ilgili çalışılmaya devam edilmesi gerektiği görüşündeyim. İlgili bütün dinamiklerin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, devlet kurumlarımızın da katılacağı genişletilmiş başka çalıştaylar, toplantılar yapılması gerekiyor. Bu sorun toplumumuzun her kesimini ilgilendiren, çok önemli bir sorun. Biz göç de dahil her konuda Adana’yı dirençli kent yapmak istiyoruz.

Göç Çalıştayının göçmenlerle ilgili Adana’nın direncini artıracağına inancım tam. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

GENİŞ KATILIM, ÇOK SAYIDA PAYDAŞ

Çalıştaya Yıldız Teknik Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi’nden akademisyenler, Çukurova Üniversitesi Göç ve Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, FESAS, UNDP, RESLOG, UNHCR, SGDD, IOM, WFP Mersin Adana, GIZ, ÇKA, Care İnternational, İnnovation For Development, Adana Kızılay Toplum Merkezi, Erişim Destek Derneği, Hayata Destek Derneği, Pozitif Yaşam Derneği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meryem Kadın Kooperatifi temsilcileri katıldı…

GÖÇ BELEDİYELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTIRIYOR GÖÇ BELEDİYELERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ARTIRIYOR

 

HABERİN GÖRÜNTÜ LİNKİNE AŞAĞIDAKİ ADRESTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

https://www.transfernow.net/dl/20211113CcrP2yFC/18cEAcO1

 

 

SedixWeb