ref: refs/heads/v3.0
KozanKozan HaberKozan GuncelKozanda YangınKozan Nöbetçi EczanelerKozan Şehit HaberiKozan Hava DurumuKozan Son Dakika
DOLAR
28,8803
EURO
31,2218
ALTIN
1.876,31
BIST
8.057,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Hafif Yağmurlu
18°C
Adana
18°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
15°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
SON DAKİKA
14:35 Kozan Canlı Hayvan Pazarı Yeniden İnşaa Ediliyor
14:20 Millet Bahçesi’nde Tehlike Oluşturan Ağaçlar Budandı
14:11 FEKE’DE ARAÇ YANGINI
07:10 Kozan’da Güven Uygulamaları Devam Ediyor
19:14 Türkiye Beyaz Ay Derneği Kozan Şubesinden Anlamlı Program
16:05 Kozan’da Silahlı Yaralama
15:56 Açelya Store’dan Görkemli Açılış
16:56 Kozan Ticaret Odası, Sorunları Masaya Yatırdı
08:05 Kozan’da Meydana Gelen Trafik Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 3’e Yükseldi
18:07 Açık Kalan Pikap Kapağı Kazaya Neden Oldu
17:36 GÜRDAL TOPAL KOZAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
11:47 KOZAN’IN SORUN VE ÇÖZÜMLERİ İÇİN KTO TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
06:38 Trafik Kazası 2 Ölü 2 Yaralı
08:44 Bulduklu Mahallesine Park yapımı
07:07 Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Kozan’a Güven Uygulaması
12:01 AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILIYOR
11:53 Okul Kantinleri ve Gıda üretimi yapan işletmelerde denetim
17:59 KOZAN’DA BİR KİŞİ VURULDU
17:38 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
17:33 Kazım Özgan’dan Öğretmenler Günü Mesajı
17:25 Trafik Kazasında 1 Kişi Yaralandı
18:47 KOZAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE KOZAN NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE BÜRO AMIRLİĞİ DENETİMLERE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.
18:16 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Öğretmenler Günü Mesaj
18:03 ZİRAAT ODASI BAŞKANLARINDAN ANKARA’YA ÇIKARMA
17:58 Kozan İmarspor’da görev dağılımları belli oldu
17:49 Kozan’da ‘Narko Alan’ uygulaması
12:31 Belediye serası fırtına kurbanı
08:38 Kozan Emniyetinden Asayiş Uygulaması
19:45 Yağmur Nedeniyle Mahsur Kalan 11 Çoban ve Sürüleri Kurtarıldı
19:39 Kozan İmar Spor, Akkapı Spor’u Farklı Yendi
11:33 Sağanak yağışla birlikte gelen şiddetli rüzgar ağaçları devirdi
19:31 Sıtkı Aslanhan, Kozan’da vatandaşlarla buluştu.
12:34 KOZAN’DA TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ YARALANDI
11:01 Gıda, Market ve E-ticaret İşletmelerinin Sorunları Masada
19:15 Kalp Krizi Geçiren Sürücü Kaza Yaptı: 1 Ölü
10:33 Narenciye Sorunları ve Tarım Destekleri Gündemde!
10:29 Dünya Diyabet Gününde Diyabet Bilinci Yükseltildi
10:25 Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu’ndan Çağrı: EMEKLİ ÇİFTÇİLERE DESTEK İSTEDİ
14:38 Vanessa Beauty Center Güzellik Merkezi Açıldı
12:59 Kozan’da Asayiş Uygulaması
11:37 Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı
14:27 KOZAN BELEDİYESİNDEN BOYKOT VAR !
14:18 Özcan Eczanesi Görkemli Açılışla Hizmete Girdi
11:06 LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL YÜZLERCE BALON GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
10:59 GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGI, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ
10:17 ADANA VALİSİ KÖŞGER, BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİ
13:18 Çiğ Köfte Zehirlenmesi İddiasına İşletme Sahibinden Açıklama
12:32 GAZİKÖY’DE YARIM ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
10:27 Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş huzur ve güven uygulamalarına devam ediyor
08:07 KAZADA AĞIR YARALANAN 11 YAŞINDAKİ MUHAMMET HAYATA VEDA ETTİ
11:44 Açık Ailesinin Acı Günü
19:21 Köpeğe Çarpan Araç Takla Attı 1 Ölü 2 Yaralı
12:28 Karacaoğlan Mahallesi’nde Büyük Bir Değişim Yaşandı.
09:03 Depremde Ağır Hasar Gören Binaların Kontrollü Yıkımına Başlandı
08:59 KTO 2023-YÖREX’ TE
11:09 Kırsal Mahallelerde Parke Döşeniyor
19:42 Kozan Emniyet Müdürlüğü Suçlulara Göz Açtırmıyor
09:54 Kozan’da Bıçaklı Kavgada 1 Kişi Yaralandı
20:24 KOZAN TİCARET ODASI, KOZAN İÇİN ÇALIŞIYOR
11:53 Maden Kamyonu Devrildi 1 Yaralı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadınlar Üretiyor, Kadınlar Kazanıyor

Kadınlar Üretiyor, Kadınlar Kazanıyor
13.06.2021
970
A+
A-

15 Türk ve 15 Suriyeli kadının çalışacağı ve güneş enerjisi ile işleyen meyve-sebze kurutma tesisi açıldı Başkan Zeydan Karalar, kadınların güçlenmesi için kooperatifler kurdurup, uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak, istihdam olanaklarının artırılması için yoğun çaba harcıyor.

 Meyve-sebze kurutma tesisi kent ekonomisine kazandırıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Meryem Kadın Kooperatifi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle yapılan Güneş Enerjisi ile Kurutma Tesisi açıldı.

Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Temsilci Vekili David Savard, IOM yetklileri Rex Alamban, Mohaned Eman, Meryem Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kadem Doğan, kooperatif üyesi kadınlar, bürokratlar ve konuklar katıldı.

Güneş enerjisi ile çalışan tesiste dezavantajlı kesimde yer alan 15 Türk ve 15 Suriyeli kadın, Adana’da yetişen sebze ve meyveleri, modern ve hijyenik ortamda kurutacak ve hem genel ekonomiye, hem de kendi ekonomilerine katkı sağlayacak.

 ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ’NE (IOM) TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tesisin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Dünyanın neresinde olursa olsun mağdurlara yardımcı olan, kadınların istihdamına önem veren ve onlara destek olan Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Gelişmekte olan bir ülkeyiz ve bu nedenle işsiz, mağdur ve kendi ayakları üzerinde duramayan çok sayıda kadınımız var. Afgan, Iraklı, Suriyeli, İranlı misafirlerimizle bu sayı çok arttı. Ben de özellikle kadın istihdamına, kadının birey olmasına ve kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına çok önem verdiğimiz için, David Savard ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

KADININ GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu yana kadının güçlenmesine yönelik önemli çalışmalara, projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Kadın Dayanışma Merkezi, Düşler Atölyesi, Eşitlik Birimi, Meryem Kadın Kooperatifi ve bundan sonra kadının güçlenmesiyle ilgili yapacağımız bir çok iş bizlerle başladı ve devam edecek. Kadının istihdamında, aile içi şiddette ve kadının mağdur olduğu diğer sorunlarla ilgili başvuru yapabilecekleri yer açma konusu bizimle gündeme geldi ve devam ediyor. Başladık, büyüterek devam ediyoruz.

Kurdurduğumuz Meryem Kadın Kooperatifi’nde sadece kadınlarımız var. ILO’dan alınan hibe ile başladık.160 bin metrekare verimli toprağı ve belediye ait, kadınların gelir elde edebileceği başka yerleri onların emrine sunduk.

Meryem Kadın Kooperatifi’nin 135 sürekli çalışanı var ama yaklaşık 200 kadına istihdam sağlayan bir kooperatif. Kurutma tesisi de aynı kooperatif çatısı altında faaliyet gösteren ve yaklaşık 100 bin dolara mal olan bir yer. Burada da 30 kadınımıza istihdam sağlanacak” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞACAK TESİSTE SAĞLIK ÜRÜNLER ÜRETİLECEK

Tesisin yenilenebilir güneş enerjisiyle çalışacak olmasının önemine de değinen Başkan Zeydan Karalar, Şunları söyledi: “Küresel ısınmanın dünyayı giderek daha fazla tehdit ettiği bir dönemde bu tesisin önemi daha da artıyor. Laboratuvarımızda ürünleri test edip, sağlıklı olduğunu belirledikten sonra insanlarımıza yedireceğiz. Hem onlarca kadınımıza istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşayacağız, hem de insanlarımıza sağlıklı sebze meyve yedirmenin huzurunu tadacağız.

Umut ediyorum ki BM Göç İdaresi Adana’da bizlere bu projelerle ilgili daha fazla destek verecek. Bugüne kadar yapılanlar için elbette şükranlarımı iletiyorum ama bundan sonra yapılacaklarla ilgili umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.”

GELECEĞİ DÜŞÜNEN DAİMA KADINLAR OLMUŞTUR

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Temsilci Vekili David Savard, başta Başkan Zeydan Karalar ve tesiste çalışan kadınlar olmak üzere projenin paydaşlarına teşekkür etti. Kadınların sebze ve meyveleri alıp kurutması fikrini çok sevdiğini söyleyen Savard, şöyle devam etti: “Geleceği düşünen her zaman kadınlar olmuştur. Burada çalışan kadınlar hem ailelerine katkı sağlayacak hem de komşularına, arkadaşlarına ve kendi çocuklarına rol model olacaktır. Bugün burada projeyi sonlandırmak için değil başlatmak için bulunuyoruz” diye konuştu.

PAZAR ARAŞTIRMASI YAPILDI-DAYANIŞMA YAŞATIR

Meryem Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kadem Doğan, Türk, Suriyeli, İranlı ve Afgan kadınlardan oluşan 37 ortaklı bir kuruluş olduklarını açıklayarak, şunları söyledi: “Kadınların yaşamlarındaki olumsuzlukların kaldırılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın gücünün görünür kılınarak istihdam olanaklarının artırılması gibi vizyonlarımız var. Bugün doğa dostu, yaşam dostu bir tesisin açılışını yapıyoruz. Kurutma tesisinde 15 Türk, 15 Suriyeli kadın çalışmaktadır. Ürünler ‘Meryem Woman’s Cooperative’ patentiyle piyasaya sunulacaktır. Pazar araştırması yapılmış, gerekli koşullar ortaya konmuştur. Uluslararası Göç Örgütü’ne ve Başkan Zeydan Karalar’a çok teşekkür ediyorum. Mahsuni’nin dediği gibi ‘Ömrünüz toprak, renginiz çiçek gibi olsun’ Dayanışma yaşatır” dedi. Konuşmaların ardından tesis gezildi ve konuklara tanıtıldı.

 

Kadınlar üretiyor, kadınlar kazanıyor