KozanKozan HaberKozan GuncelKozanda YangınKozan Nöbetçi EczanelerKozan Şehit HaberiKozan Hava DurumuKozan Son Dakika
DOLAR
47,3578
EURO
54,0466
ALTIN
6.230,32
BIST
13.943,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
°C
Adana
°C
°C
°C
°C
°C
SON DAKİKA
12:01 KOZAN’DA JANDARMADAN FİRARİLERE DARBE: 38 YILI AŞKIN HAPİS CEZASI BULUNAN 2 KİŞİ YAKALANDI
09:53 BAŞKAN MUSTAFA KANDEMİR TOBB VE TİCARET BAKANLIĞI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
00:04 KOZAN’DA YAZ KONSERİ COŞKUSU: BAŞKAN ATLI VATANDAŞLARLA MÜZİĞE EŞLİK ETTİ
16:58 BAŞKAN MUSTAFA ATLI’DAN DEVLET BAHÇELİ’YE ANKARA ZİYARETİ
11:33 BAŞKAN MUSTAFA ATLI’DAN SADİR DURMAZ’A ZİYARET: KOZAN’IN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI
09:33 KOZAN’DA HUZUR OPERASYONLARI: 80 NOKTADA 370 POLİSLE DENETİM, 6 ŞAHIS TUTUKLANDI
13:57 Kozan’da Otomobil Narenciye Bahçesine Devrildi: 2’si Çocuk 4 Yaralı
10:18 Malatya ve Adana’nın Ardından Akdeniz’de 4,3 Büyüklüğünde Deprem
09:57 Kozan’da İki Otomobil Kavşakta Çarpıştı: 1 Yaralı
09:48 Anahtar Partisi Kozan Gençlik Kolları’nda Yeni Dönem: Başkanlık Görevi Engincan Köken’e Devredildi
15:26 Kozanda Parmağına Sıkışan Yüzük İtfaiye Ekiplerinin Dikkatli Müdahalesiyle Çıkarıldı
15:19 Kozan 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu: Meydanlar Türk Bayraklarıyla Doldu
16:09 Başkan Mustafa Atlı’dan Hamamköy Mahallesi’ne Ziyaret
09:25 Kozan’da Emniyetten Suç ve Suçlulara Geçit Yok: 2 Kişi Tutuklandı
11:51 Kozan Protokolünden 15 Temmuz Gazisi ve Şehit Ailesine Anlamlı Ziyaret
20:14 Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk Kalp Krizi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı
14:55 Başkan Mustafa Atlı, Dolmuşçu Esnafıyla Buluştu: Yol Sorunları Masaya Yatırıldı
11:12 Kozan’da “Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa” Kampanyası Yoğun İlgi Gördü: Bir Ayda Binden Fazla Kişiye Ulaşıldı
10:41 Kozan’da Ahırda Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Çiftçi Hayatını Kaybetti
10:27 Kozan’da Yağış Kazayı Getirdi: Kaza Anı Kamerada, 1 Kişi Yaralandı
10:02 Kozan-Kadirli Yolunda Minibüs Ters Döndü: Faciadan Dönüldü
09:55 Feke’de Orak Mesaisi Şenlikle Sona Erdi: Köylüler Oraklarla Oyun Oynadı
09:46 Kozan Devlet Hastanesi, Olası Afet Durumunda İstanbul’daki Hastaneyle Eşleştirildi
11:29 Kozan’da Emniyetten Suç ve Suçlulara Geçit Yok: 25 Yıl Hapis Cezalı Hükümlü Yakalandı
15:25 Başkan Mustafa Atlı, Ergenuşağı Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
22:45 Kozan’ın Geleceği Masaya Yatırıldı: Kandemir’den İl Statüsü ve Demiryolu Açıklaması
20:07 TÜGVA Kozan İlçe Temsilciliği’ne Ömer Çağrı Kara Atandı
19:41 GÖNÜLLERE DOKUNAN HİZMET: EMEKLİ EVİ AÇILDI
04:19 Saimbeyli’de Korkunç Olay: 16 Yaşındaki Kız Annesini Bıçaklayarak Öldürdü
12:14 Kozan’da Suçlulara Geçit Yok: Bir Haftada Çok Sayıda Tutuklama
10:45 SAYRAÇ ORGANİZASYON’DAN BİR İLK DAHA: HALKAPINAR 12. KİRAZ FESTİVALİ İÇİN GÜN SAYIYOR
08:29 AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE SÜRÜYOR
20:10 BAYSAL VE ORTAK AİLELERİNİN MUTLULUK GÜNÜ: DOKTOR BÜŞRA İLE DOKTOR MERT HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİ
18:08 DÜNYANIN EN BÜYÜK ARI OTELİ KOZAN’DA: GUINNESS REKORU LONDRA’DAN ADANA’YA TAŞINDI
17:53 KOZAN BELEDİYESİ’NDEN AŞURE İKRAMI: BİRLİK VE BERABERLİK SOFRALARDA BULUŞTU
13:02 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KARNE HEYECANI YAŞANDI
18:37 HAYRİYE GÖZTAŞ’IN YENİ ESERİ “YOL” OKURLARIYLA BULUŞTU
16:00 Kozan’ın Ekonomik Geleceği Masaya Yatırıldı
15:50 KOZAN TİCARET ODASI’NDAN AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI GÖKSEL SERTİ’YE VEFA ZİYARETİ
15:10 FEKE KAYMAKAMI FEYZA YILMAZ’DAN HARUN ABDULLAH BAYSAL’A VEDA ZİYARETİ
14:41 Kozan’da Emniyetten Suç ve Uyuşturucuya Geçit Yok: 12 Tutuklama
23:49 KOZAN’DA OTOMOBİL TAKLA ATARAK UÇURUMA YUVARLANDI: 1 YARALI
06:27 Kandemir’den İddialara Yanıt: “Başarı Ayrışmanın Değil, Birliğin Vesilesi Olmalı”
09:23 KOZAN’IN SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ ANKARA’DA GÜNDEME TAŞINDI
09:24 KOZAN’DA SUÇA GEÇİT YOK: 6 HÜKÜMLÜ TUTUKLANDI, UYUŞTURUCU VE TRAFİK DENETİMLERİ SÜRDÜ
08:58 OSMANİYE TURİZMİNE FOTOĞRAF SANATINDAN DESTEK
15:51 KOZAN TİCARET ODASI’NDA TARIMSAL KALKINMA VE İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
14:59 DOKUZ DOLAMBAÇ’TA FACİA: BETON MİKSERİ TAKLA ATTI, SÜRÜCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ
13:36 Kozan’da Suçlulara Geçit Yok: Bir Haftada Çok Sayıda Operasyon ve Tutuklama
22:47 AK Parti Adana İl Başkanlığı İçin Güçlü Aday: Emrah Sancar
18:04 KOZAN’DA KANLI HUSUMET: BABA VE OĞUL YAŞAMINI YİTİRDİ
11:34 Başkan Atlı’dan 2 Haziran’a Damga Vuran Tarihi Program
10:15 FEKE’DE OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 80 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
10:10 KOZAN’A MÜJDE: KAPALI SPOR SALONU İNŞAATI BAŞLADI
21:52 KOZAN’DA KURTULUŞ COŞKUSU ZİRVEYE ULAŞTI: SEMİCENK KONSERİNE ON BİNLER AKIN ETTİ
12:04 KOZAN’DA KURTULUŞ RUHU YENİDEN CANLANDI: ZİNCİRLER KIRILDI, AY-YILDIZLI BAYRAK GÖKLERE YÜKSELDİ
10:02 Kozan’da Hububat Hasadı Denetimleri Başladı
09:47 Kozan’da Emniyetten Suç ve Asayiş Operasyonu: 5 Tutuklama
19:24 Mimar İbrahim Demir’den Kılıçdaroğlu’na Eleştiri, Özgür Özel’e Destek
17:40 Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Bayramda Çiftçilere Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Köklü demokrasi ve Adana için birlikte çalışma kararlılığı

Köklü demokrasi ve Adana için birlikte çalışma kararlılığı
16.01.2022

Başkan Zeydan Karalar, TMMOB’ne bağlı üç meslek odasının genel kuruluna katıldı, köklü demokrasi için tek vücut mücadele ve kentin sorunlarıyla ilgili birlikte hareket etme konularında samimi ve çarpıcı mesajlar verdi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hafta sonu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi ve Jeoloji Mühendisler Odası Adana Şubesi’nin genel kurullarına katıldı.

Genel kurullarda başkan adaylarına, oda yöneticilerine ve üyelere başarı dileğinde bulunan Başkan Zeydan Karalar, konuşmalarında meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, demokratik kitle örgütlerinin, demokrasi ve insan hakları mücadelesinde çok önemli yeri ve görevi bulunduğunu söyledi.

 

KÜÇÜK AYRILIKLAR BİRLİKTE HAREKET ETMEMEZİ ENGELLEMEMELİ

Mühendis olması dolayısıyla konuşmalarında katılımcılara “meslektaşlarım” diye hitap eden Başkan Zeydan Karalar, Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği hitapta “Kongrelerinizin başarılı geçmesini diliyorum. Bizim gibi düşünen, ilerici, demokrat, demokrasi isteyen, insan haklarını önemseyenlerin, başka bir şey düşünmeden ortak paydada birleşmesi ve geçmişte yapılan yanlışları tekrarlamadan birbirini desteklemesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Biz 80 sonrası küçük ayrıntılarla birbirimizden ayrılmış meslek ve insan gruplarıyız. Geriye bakıp düşündüğümüzde doğru yapılmadığını anlıyoruz” dedi.

YÖNETİCİLERİN KARŞISINDA DEMOKRATİK DİRENÇ OLMAZSA İŞLER SARPA SARIYOR

Demokrasi denilen olgunun herkesin kafasına göre yorumlayacağı bir yönetim ve düşünce şekli olmadığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Yöneticilerin karşısında bir direnç, bir regülatör olmazsa, bir süre sonra demokrasiden uzaklaşılabiliyor.

O yüzden odaların, demokratik kitle örgütlerinin güçlü olmasını önemsiyorum. Kendimi de içine koyarak söylüyorum; yönetici üst üste seçildikten bir süre sonra kendisini başka bir moda sokuyor, her söylediğinin doğru olduğunu düşünmeye başlıyor. Bunun sonucunda yanlış kararlar veriyor. Böyle durumlarda onu durduran bir mekanizme olmazsa işler kötüye gidiyor. Odaların, demokratik kitle örgütlerinin, esnaf odalarının, toplumsal muhalefetin güçlü olduğu dönemlerde, yöneticiler bu kadar çok yanlış karar alamazdı. Çünkü halkın, ülkenin aleyhine bir karar oluşabileceği zaman, yöneticiler karşıda bir direnç olduğunu bilirlerdi. Onun için bir ortak paydada buluşup, birlikteliğin gücünü ve kapsamını artırma konusunda üzerimize düşeni yapmak zorundayız” diye konuştu.

KÜRESEL DOĞA FELAKETİNİ ÖNLEMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin çok iyi işlere imza attığını belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Ben sizleri takip ediyorum ve bazı toplantı ve panellerinize katıldım. Güçlü olduğunuz zaman çevreyle ilgili duyarlılık artıyor. Sizlerin uyarı ve çalışmalarınızla, para kazanma harsı uğruna çevrenin zarara uğratılması, doğanın hiçe sayılması engellenebilir. Ne yazık ki vahşi kapitalizm gözünü karartıp, dünyanın geleceğini tehlikeye atmış durumda. Umarım bu süreci hep birlikte geri çevirebiliriz. Dünyamız doğal açıdan bir felakete doğru gidiyor. 50 yıl sonra dünyada yaşayacak nesil çok büyük tehlike altında. Bunu önlemek için bütün kurum ve kuruluşlarla, hemen şimdi birlikte çalışmaya ve iş birliği yapmaya başlamalıyız.”

YAKIN ZAMANDA YENİDEN GÜÇLÜ DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİMİZ OLACAK

Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi Genel Kurulu’nda da katılımcılara hitap eden Başkan Zeydan Karalar, demokrasi konusunda ilerleme sağlamak için, demokratik direnç oluşturulması ve birliktelik gösterilmesi gerektiğine dair çağrılarını yineledi. Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Yöneticiler; yaptıkları yanlışlar karşısında demokratik kurumlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, ilgili kurum ve kuruluşlar olmadığı takdirde bir süre sonra yaptığı her işin, söylediği her sözün doğru olduğunu düşünme moduna girebiliyor. Böyle sınırsız bir güç hakkını vermeyecek demokratik direnç gücünün toplumda olması gerek. O olmayınca sonuçları olumsuz gelişebiliyor.

Meslek odalarının, toplumun demokratik güçlerinin daha etkin olduğu dönemlerde şimdiki gibi getirilmek istenen yasaları getirme yetkisine sahip olamadı yöneticiler. İnşallah yakın zamanda yine birlik ve beraberlik içinde, ülkemize yeniden güçlü demokratik kitle örgütlerini ve güçlü demokrasiyi  getireceğiz.”

ÖMRÜMÜZ BOYUNCA VERDİĞİMİZ DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ BAŞARIYA ULAŞACAK

Meslek odalarıyla birlikte çalıştıklarını ve onlarla birlikte yürümekten son derece mutlu olduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle tamamladı: “Benim TMMOB’ne bağlı meslek odalarıyla, yönetici ve üyeleriyle aram her zaman iyi olmuştur. Buna rağmen odaların doğası gereği beni de eleştirdikleri zamanlar oluyor. Bu da son derece doğal bir durum. Biz odalarla konuşarak, istişare ederek yürümeye her zaman sıcak baktık ve bunun gereklerini yerine getiriyoruz. Ben odalarla iş birliğini çok önemsiyorum. Kent için yaptığımız işleri birlikte yapıyoruz. Birlikte yaptığımız yeni plan, Adana’nın şehircilik açısından kötüye gitmesini engelleyebilir. Adana’da bu konuda geçmişte olan olmuş. Bundan sonra oluşabilecek hasarları en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu konuda birlikte çalışıyoruz. Biz doğduğumuzdan bu yana demokrasi mücadelesi veriyoruz. Mücadelemiz devam ediyor. Umarım bu mücadelemiz başarıya ulaşır ve birlikte rahat ederiz. Günlük yaşantılarımız, ailelerimiz elbette çok önemli ama memleket sorunlarını da asla göz ardı etmeden, arka plana atmadan, ülkenin sorunlarıyla ilgili aydın olmanın gereğini yerine getirmemiz lazım.”

TMMOB Genel Kurullar

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.