KozanKozan HaberKozan GuncelKozanda YangınKozan Nöbetçi EczanelerKozan Şehit HaberiKozan Hava DurumuKozan Son Dakika
DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Parçalı Bulutlu
33°C
Adana
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
10:09 Kozan’da Feci Kaza: Otomobil Traktöre Çarptı, 2 Yaralı
11:54 KOZANSPOR TRANSFERE HIZLI BAŞLADI
16:12 Süphandere Mahallesi’nde Feci Kaza: Araç 20 Metreden Yuvarlandı, Sürücü Yaralandı
13:05 Kozanspor’da Yeni Dönem! Başkan Kuddusi Ergen’den İlk Mesaj: “Güçlü Bir Kadro Kuracağız”
13:03 Kozan’da Genişletilmiş Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
12:59 KOZAN’DA SUÇA GEÇİT YOK!
21:12 Kozan’da Trafik Kazası: Motosiklet ile Kamyonet Çarpıştı, 1 Yaralı
21:07 Kozan’da Otomobil Motosiklete Çarptı: 1 Yaralı, Kaza Anı Güvenlik Kamerasında Görüntülendi
21:03 Kozanʼda Hafriyat Kamyonu Facianın Eşiğinden Döndü
18:55 KOZAN BELEDİYESİ’NİN KIRSALDA YOL AÇMA, ŞEHİR MERKEZİNDE ASFALT ÇALIŞMASI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
17:15 Kozan’da Ahır Yangını: 5 İnek Telef Oldu, Samanlık Kül Oldu
20:59 Kozan’da Otomobil Motosiklete Çarptı: 1 Yaralı
11:32 KOZAN’DA HUZUR OPERASYONLARI: SUÇLULAR YAKALANDI, UYUŞTURUCU VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ
09:11 KOZAN MUHTARINI UĞURLADI: ALPER HALLAÇ’A SON VEDA
16:41 Kozan Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Alper Hallaç Hayatını Kaybetti
15:58 FEKE’DE GÖLET ŞANTİYESİNDE GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
07:59 POLİSİN DUR İHTARINA UYMAYAN ARAÇTAN SİLAH VE UYUŞTURUCU ÇIKTI
06:51 Saimbeyli’de Korkutan Deprem
17:38 KOZAN BELEDİYESİNDEN ÜSTÜN SOKAK’A ASFALT MESAİSİ
13:16 KOZAN’DA EMNİYETTEN SUÇA GEÇİT YOK!
10:00 ASKERDEN YENİ GELEN AHMET ÇAM, KAZA SONRASI HAYATINI KAYBETTİ
08:42 İmamoğlu’nda Tarlada Çalışan Traktör Alev Alev Yandı
17:50 İmamoğlu’nda Uyuşturucu Operasyonu: 379 Hapla Yakalanan Şahıs Tutuklandı
10:56 Kozan’da Yangına Giden Arazöz Devrildi: 2 Orman İşçisi Yaralandı
21:36 KOZAN’DA FECİ KAZA: ASKERDEN YENİ GELEN GENÇ AĞIR YARALANDI
10:21 Feke’de 7 Ay Önce Silahlı Saldırıya Uğrayan Müyesser Kızıloluk Hayatını Kaybetti
10:13 Kozan’da Biçerdöver Devrildi: 2 Kişi Yaralandı
10:08 Kozan’da Tarih, Spor ve Sanata Büyük Yatırım: Üç Projenin Temeli Atıldı
13:59 Saimbeyli’de Tüfekli Saldırı: Bir Kadın Hayatını Kaybetti
11:15 Feke’de 15 Yıllık Husumet Cinayetle Sonuçlandı
09:28 Kozan’da Emniyet Güçlerinden Suç ve Suçlulara Geçit Yok
16:20 Kozan Yüksekören Kavşağında Kaza: 4 Kişi Yaralandı
11:57 Kozan Portakalı “Ben Bilirim” Yarışmasında Soru Oldu
16:21 Kozan’da Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı
10:18 Kozan’da Boyacı Elektrik Akımına Kapıldı: Bir Kişi Yaralandı
10:57 Suluhan Mevkii’nde Balya Yüklü Araç Alev Alev Yandı
10:53 Sanayi Kavşağında Zincirleme Kaza: Bir Yaralı
13:16 KOZAN’DA EMNİYETTEN HUZUR VE GÜVENLİK OPERASYONU
13:50 Baysal Ailesi’nin 20 Yıllık Bayram Geleneği Bu Yıl da Devam Etti
09:57 Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı’dan Meclis Toplantısında Sert Sözler: “Yalancı, İftiracı, Haramzadesiniz”
12:42 Kozan OSB’de İş Kazası: Genç Mühendis Hayatını Kaybetti
12:38 KOZAN’DA ARILAR AĞACA OĞUL VERDİ, GÜVENLİK GÖREVLİSİ MÜDAHALE ETTİ
12:06 PROF. DR. HANİFİ ATLI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
08:31 İMAMOĞLU’NDA ŞÜPHELİ ÖLÜM: TARLADA BAŞINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
21:50 SİBANET KOZAN İMAMOĞLU, VOLEYBOL ALT YAPISINA YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
14:16 KOZAN’DA GÜVENLİK UYGULAMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!
19:51 Harun Abdullah Baysal’dan Adana Milletvekillerine Çağrı: “Kuzey Adana Hizmet Bekliyor
12:20 Kozan Ticaret Odası Başkanı Kandemir, Kozan’ın Sorunlarını Türkiye Ekonomi Şurası’nda Gündeme Taşıdı
11:42 Kozan Belediyesi Basın Açıklaması
17:28 GENÇLİĞİN ABİSİ BAŞKAN ATLI’DAN SEFO MÜJDESİ
09:57 Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir’e Spora Katkılarından Dolayı Plaket
10:07 Yusuf baysal şirketler grubu yönetim kurulu üyesi iş insanı olan Harun Abdullah Baysal, Kozan Organize Sanayi Bölgesi’nde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı
11:15 Kozan’da Huzur ve Güvenlik Uygulamaları Sıklaştırıldı: Çok Sayıda Suç Unsuru Ele Geçirildi
23:28 Kozanda Şampiyonluk Coşkusu Galatasaraylı Taraftarlardan Fenerbahçe’ye Tabutlu Gönderme
08:59 Yeni Yargı Paketiyle Trafikte Yol Kesene ve Havaya Ateş Açana Hapis Cezası Geliyor
10:06 Adana’da 1.1 Milyon Dekarlık Tarım Arazisi Modern Sulama Sistemine Kavuşuyor
09:11 Kozan’ın Gururu: Mustafa Kandemir ve İdris Çevikalp’e “Hizmet Şeref Ödülü”
10:04 Kozan’da 19 Mayıs Coşkusu ve Anma Programı Düzenlendi
12:27 Kozan Ticaret Odası, Turunçgil Üreticileri Birliğine Sahip Çıktı
14:53 Karahamzalı Köyünde Traktör Devrildi: 1 Ölü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kozan Ticaret Odası’nda Gündem: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele

Kozan Ticaret Odası’nda Gündem: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele
A+
A-

Kozan Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısına katılan Kozan Vergi Dairesi Müdürü Zekeriya Bayar, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Vergi Haftası kapsamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bayar, vergi bilincinin artırılması amacıyla ilkokuldan lise seviyesine kadar eğitimler düzenleneceğini belirtti. “Vergi bilincinin oluşturulması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Yıl boyunca öğrencilerle buluşarak bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Sloganımız, ‘Vergi güvendir.’ Çocuklarımız için de ‘Vergilerle geleceği şekillendiriyoruz’ mesajını veriyoruz,” dedi.

Yapay Zeka Destekli Denetimler Artıyor

Bayar, vergi uygulamalarında dijitalleşmenin arttığını vurgulayarak, Mart ve Nisan aylarında verilecek gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin eksiksiz ve doğru hazırlanması gerektiğini söyledi. “Denetimler arttı, yapay zeka destekli analizlerle kayıt dışı ekonomiyle mücadele ediyoruz. Banka hesapları, sigortalı çalışanların gelirleri ve müfettiş denetimleri gibi birçok yöntemle veriler karşılaştırılıyor. Mükelleflerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak adına doğru beyan vermesi büyük önem taşıyor,” diye konuştu.

 

Sosyal Medya Gelirlerine Yönelik Denetimler Sürüyor

Toplantıda, sosyal medya fenomenleri ve internet üzerinden gelir elde eden bireylerin vergilendirilmesi konusu da ele alındı. Bayar, 2024 yılı başında yürürlüğe giren düzenlemeye göre belirli limitlere kadar vergi muafiyeti sağlandığını belirtti. “YouTuber’lar, çevrimiçi kurs verenler ve sosyal medya üzerinden reklam alan bireyler, vergi dairesine başvurarak özel hesap açtırmalı ve tüm gelirlerini bu hesaba yönlendirmelidir. Bankalar, bu hesaplardan %15 stopaj kesintisi yaparak vergilendirme sürecini yönetiyor,” dedi.

 

Ayrıca, sosyal medya fenomenleri ve dijital içerik üreticilerinin gelirlerinin yapay zeka destekli analizler ve ihbarlar doğrultusunda incelendiğini belirterek, “Vergi mükellefi olmayan ancak internet üzerinden gelir elde eden kişilere yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi ve takipler sürüyor,” diye ekledi.

 

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor

Kozan’da işletmelere yönelik denetimlerin sürdüğünü kaydeden Bayar, özellikle hizmet sektöründeki saha çalışmalarına dikkat çekti. “Şubat ayı itibarıyla lokantalar, pastaneler, güzellik merkezleri gibi sektörlerde hem toplu yoklama denetimleri hem de hasılat tespitleri yapıyoruz. İşletmelerin yazar kasa kullanımı, fatura kesme düzeni ve vergiye tabi kazançlarını beyan edip etmedikleri inceleniyor,” dedi.

 

Bayar, vergisel yükümlülüklere uyum sağlamanın işletmeler için önemine vurgu yaparak, “Vergi bilincinin artması, ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte destek olan tüm mükelleflerimize ve meslek mensuplarımıza teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka Destekli Denetimler Artıyor Bayar, vergi uygulamalarında dijitalleşmenin arttığını vurgulayarak, Mart ve Nisan aylarında verilecek gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin eksiksiz ve doğru hazırlanması gerektiğini söyledi. “Denetimler arttı, yapay zeka destekli analizlerle kayıt dışı ekonomiyle mücadele ediyoruz. Banka hesapları, sigortalı çalışanların gelirleri ve müfettiş denetimleri gibi birçok yöntemle veriler karşılaştırılıyor. Mükelleflerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak adına doğru beyan vermesi büyük önem taşıyor,” diye konuştu. Sosyal Medya Gelirlerine Yönelik Denetimler Sürüyor Toplantıda, sosyal medya fenomenleri ve internet üzerinden gelir elde eden bireylerin vergilendirilmesi konusu da ele alındı. Bayar, 2024 yılı başında yürürlüğe giren düzenlemeye göre belirli limitlere kadar vergi muafiyeti sağlandığını belirtti. “YouTuber’lar, çevrimiçi kurs verenler ve sosyal medya üzerinden reklam alan bireyler, vergi dairesine başvurarak özel hesap açtırmalı ve tüm gelirlerini bu hesaba yönlendirmelidir. Bankalar, bu hesaplardan %15 stopaj kesintisi yaparak vergilendirme sürecini yönetiyor,” dedi. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri ve dijital içerik üreticilerinin gelirlerinin yapay zeka destekli analizler ve ihbarlar doğrultusunda incelendiğini belirterek, “Vergi mükellefi olmayan ancak internet üzerinden gelir elde eden kişilere yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi ve takipler sürüyor,” diye ekledi. Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor Kozan’da işletmelere yönelik denetimlerin sürdüğünü kaydeden Bayar, özellikle hizmet sektöründeki saha çalışmalarına dikkat çekti. “Şubat ayı itibarıyla lokantalar, pastaneler, güzellik merkezleri gibi sektörlerde hem toplu yoklama denetimleri hem de hasılat tespitleri yapıyoruz. İşletmelerin yazar kasa kullanımı, fatura kesme düzeni ve vergiye tabi kazançlarını beyan edip etmedikleri inceleniyor,” dedi. Bayar, vergisel yükümlülüklere uyum sağlamanın işletmeler için önemine vurgu yaparak, “Vergi bilincinin artması, ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte destek olan tüm mükelleflerimize ve meslek mensuplarımıza teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı. Yapay Zeka Destekli Denetimler Artıyor Bayar, vergi uygulamalarında dijitalleşmenin arttığını vurgulayarak, Mart ve Nisan aylarında verilecek gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin eksiksiz ve doğru hazırlanması gerektiğini söyledi. “Denetimler arttı, yapay zeka destekli analizlerle kayıt dışı ekonomiyle mücadele ediyoruz. Banka hesapları, sigortalı çalışanların gelirleri ve müfettiş denetimleri gibi birçok yöntemle veriler karşılaştırılıyor. Mükelleflerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak adına doğru beyan vermesi büyük önem taşıyor,” diye konuştu. Sosyal Medya Gelirlerine Yönelik Denetimler Sürüyor Toplantıda, sosyal medya fenomenleri ve internet üzerinden gelir elde eden bireylerin vergilendirilmesi konusu da ele alındı. Bayar, 2024 yılı başında yürürlüğe giren düzenlemeye göre belirli limitlere kadar vergi muafiyeti sağlandığını belirtti. “YouTuber’lar, çevrimiçi kurs verenler ve sosyal medya üzerinden reklam alan bireyler, vergi dairesine başvurarak özel hesap açtırmalı ve tüm gelirlerini bu hesaba yönlendirmelidir. Bankalar, bu hesaplardan %15 stopaj kesintisi yaparak vergilendirme sürecini yönetiyor,” dedi. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri ve dijital içerik üreticilerinin gelirlerinin yapay zeka destekli analizler ve ihbarlar doğrultusunda incelendiğini belirterek, “Vergi mükellefi olmayan ancak internet üzerinden gelir elde eden kişilere yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi ve takipler sürüyor,” diye ekledi. Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor Kozan’da işletmelere yönelik denetimlerin sürdüğünü kaydeden Bayar, özellikle hizmet sektöründeki saha çalışmalarına dikkat çekti. “Şubat ayı itibarıyla lokantalar, pastaneler, güzellik merkezleri gibi sektörlerde hem toplu yoklama denetimleri hem de hasılat tespitleri yapıyoruz. İşletmelerin yazar kasa kullanımı, fatura kesme düzeni ve vergiye tabi kazançlarını beyan edip etmedikleri inceleniyor,” dedi. Bayar, vergisel yükümlülüklere uyum sağlamanın işletmeler için önemine vurgu yaparak, “Vergi bilincinin artması, ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte destek olan tüm mükelleflerimize ve meslek mensuplarımıza teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı. Yapay Zeka Destekli Denetimler Artıyor Bayar, vergi uygulamalarında dijitalleşmenin arttığını vurgulayarak, Mart ve Nisan aylarında verilecek gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin eksiksiz ve doğru hazırlanması gerektiğini söyledi. “Denetimler arttı, yapay zeka destekli analizlerle kayıt dışı ekonomiyle mücadele ediyoruz. Banka hesapları, sigortalı çalışanların gelirleri ve müfettiş denetimleri gibi birçok yöntemle veriler karşılaştırılıyor. Mükelleflerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak adına doğru beyan vermesi büyük önem taşıyor,” diye konuştu. Sosyal Medya Gelirlerine Yönelik Denetimler Sürüyor Toplantıda, sosyal medya fenomenleri ve internet üzerinden gelir elde eden bireylerin vergilendirilmesi konusu da ele alındı. Bayar, 2024 yılı başında yürürlüğe giren düzenlemeye göre belirli limitlere kadar vergi muafiyeti sağlandığını belirtti. “YouTuber’lar, çevrimiçi kurs verenler ve sosyal medya üzerinden reklam alan bireyler, vergi dairesine başvurarak özel hesap açtırmalı ve tüm gelirlerini bu hesaba yönlendirmelidir. Bankalar, bu hesaplardan %15 stopaj kesintisi yaparak vergilendirme sürecini yönetiyor,” dedi. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri ve dijital içerik üreticilerinin gelirlerinin yapay zeka destekli analizler ve ihbarlar doğrultusunda incelendiğini belirterek, “Vergi mükellefi olmayan ancak internet üzerinden gelir elde eden kişilere yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi ve takipler sürüyor,” diye ekledi. Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor Kozan’da işletmelere yönelik denetimlerin sürdüğünü kaydeden Bayar, özellikle hizmet sektöründeki saha çalışmalarına dikkat çekti. “Şubat ayı itibarıyla lokantalar, pastaneler, güzellik merkezleri gibi sektörlerde hem toplu yoklama denetimleri hem de hasılat tespitleri yapıyoruz. İşletmelerin yazar kasa kullanımı, fatura kesme düzeni ve vergiye tabi kazançlarını beyan edip etmedikleri inceleniyor,” dedi. Bayar, vergisel yükümlülüklere uyum sağlamanın işletmeler için önemine vurgu yaparak, “Vergi bilincinin artması, ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte destek olan tüm mükelleflerimize ve meslek mensuplarımıza teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kozan Haber Kozan ilan Ankara’da sağlık ve güzellik Kozan Haber Instagram Sayfası